Loverboys

De laatste tijd hoor je steeds meer over het fenomeen loverboys. Wat opvalt zijn de schrijnende verhalen van de meiden die ermee te maken hebben gehad. Op een afschuwelijke manier wordt er misbruik gemaakt van het gegeven vertrouwen.

Het lijkt gemakkelijk om te wijzen naar de slachtoffers. Vele denken misschien "daar trap je toch niet in". Dat is juist het doortrapte, je trapt er wel in. Het heeft alles te maken met de systematische aanpak van de jongens. Het lijkt erop dat ze zo maar iets doen, het tegendeel is echter waar. Ze maken allemaal gebruik van dezelfde aanpak en dat betekent dat je pas na een tijdje signalen krijgt dat er iets niet klopt. En dan zit je er al midden in waardoor je het idee kan krijgen dat je er zelf ook schuld aan hebt. Diep in je binnenste weet je wel dat dit niet was wat je wilde. Maar wie gelooft dit? En dan hebben we het nog niet eens over de bedreigingen die je over je heen krijgt.

De ervaring leert dan ook dat het heel moeilijk is om er in je eentje uit te komen. Maar daarover later meer, eerst even stilstaan hoe deze boys te werk gaan zodat het mogelijk helpt om het gevaar te herkennen.

De ontmoeting
De eerste stap is dat je meestal door iemand anders wordt voorgesteld. Hierdoor doet het al snel vertrouwd aan. Hij zorgt dat hij voldoende opvalt echter tegelijkertijd zorgt hij ervoor dat hij zich niet aan je opdringt. Dit stukje onbereikbaarheid maakt hem alleen maar interessanter. Wat opvalt is dat ze ervoor zorgen dat tijdens elke ontmoeting een afspraak voor een vervolg wordt gemaakt.

Het hof maken
Nog voordat het echte versieren begint maakt de loverboy je het hof. Hij maakt er echt werk van. Meestal d.m.v. dure cadeau's gecombineerd met romantisch en duur uit eten. Hij wordt bijzonder voor jou doordat hij jou jezelf bijzonder laat voelen. Iets wat in deze periode op zou kunnen vallen is het vele geld waarover hij beschikt en het gemak waarmee het uitgegeven wordt. Bovendien is niet helemaal duidelijk waarmee het wordt verdiend.

De verkering
Zoals gezegd maken ze er werk van en zorgen eerst dat er een afhankelijkheid ontstaat voordat ze echt iets met je beginnen. Dan is het zover heeft hij je echt versierd, jij bent zijn vriendin en je voelt je in de zevende hemel. Deze periode wordt vooral gebruikt om je nog meer los te maken van je omgeving. Je vriendinnen, je familie en school, het wordt steeds minder belangrijk. Deze periode wordt meestal afgesloten doordat jullie met elkaar naar bed gaan. Ook dit gebeurt niet zomaar. Nu maken jullie nog meer plannen, jullie blijven voor eeuwig bij elkaar en kunnen niet zonder elkaar. Jullie hebben bovenal alles voor elkaar over.....

De wederdienst
Inmiddels heeft hij je kennis laten maken met de andere kant van de medaille. Je ontmoet andere meiden die al in de prostitutie zitten, je bezoekt clubs en bars waar je langzamerhand kennis maakt met de prostitutie en drugs. En ergens komt het moment dat hij jou nodig heeft, een beroep op jou doet. Want jullie hadden samen afgesproken dat je elkaar altijd zou helpen. En tot nu toe was hij er toch steeds voor jou. Het is dan bijna onmogelijk om onder deze druk uit te komen. De ervaring leert dat je dan dingen gaat doen wat je zelf nooit voor mogelijk had gehouden. Je zit dan echt gevangen want alleen al de schaamte zorgt ervoor dat je alles voor je houdt. Bovendien wie gelooft jou? En dan die mensen die je nog zo voor hem hebben gewaarschuwd, moet je daar naar terug? Dit gecombineerd met de dreiging van hem en zijn vrienden zorgen er wel voor dat je doet wat je opgedragen wordt. Jij zit dan diep in de shit en hij profiteert dan van het verdiende geld.

Hoe kom je eruit?
Natuurlijk is misschien wel het belangrijkste om het nooit zover te laten komen. Maar laat duidelijk zijn dat zij precies weten wat ze doen. Het zijn professionele verleiders en hun slachtoffers zijn hier onvoldoende op voorbereid. Inmiddels is er wel een lijst ontstaan die je kan helpen om op tijd het gevaar te onderkennen. En dan zie je nog dat je de nodige twijfels zult hebben. Ok√© je twijfelt maar laat die twijfel voldoende zijn om contact op te nemen met iemand die met jou mee kan kijken. Op deze website hier kan je gemakkelijk, zonodig anoniem contact krijgen met iemand die met jou mee kan kijken, waarna je altijd nog kunt beslissen dat het niet echt nodig is. En nog belangrijker, je kunt er achterkomen dat je precies op tijd bent.

En nu dan nu de eerder genoemde checklist om te kijken of je mogelijk met een loverboy te maken hebt;

  • heeft hij dure spullen zoals dure kleding, een scooter of een auto?
  • weet je niet precies hoe hij aan het geld komt?
  • heeft hij zoveel geld door te handelen in drugs of wapens?
  • heeft hij je een mobieltje gegeven of andere dure cadeaus?
  • neemt hij je mee naar gelegenheden waar drugs verhandeld worden?
  • praat hij negatief over je vrienden en familie?
  • wat doet hij eigenlijk voor de kost?
  • dwingt hij zijn vrienden aan je op?

Duidelijk is dat het nooit te laat is om hulp te vragen, en zeker bij dit onderwerp is een buitenstaander misschien wel de meest juiste persoon. Want ook voor jou geldt: heb je te maken met een loverboy; Los het niet alleen op!!!

Los het niet alleen op!